TV 2 | ØSTJYLLANDs kommende direktør er fundet

Ledelse

20/10/2015 10:45

Nick Allentoft

Regionalstationen har fundet afløseren for Peter Kramer.

Inga Vind bliver ny direktør for TV 2 | ØSTJYLLAND. Hun afløser Peter Kramer, der stopper den 30. november 2015 efter 15 år på posten.
Inga Vind kommer fra en stilling som chef for DR Syd. Her har hun ledet moderniseringen af P4 i Syd- og Sønderjylland, der har skaffet stationen markant flere og yngre lyttere til DR Syd.

- Vi, som bestyrelse, har store forventninger til Inga. Hun har haft stor succes med at skabe fremdrift i det sydjyske, og vi ser frem til, at hun begynder at arbejde for TV 2 | ØSTJYLLAND, siger bestyrelsesformand Jørgen Thyde.

Inga Vinds vision for TV 2 | ØSTJYLLAND er at skabe landets bedste regionale mediehus med fokus på at gøre Østjylland synlig både i landsdelen - men også i resten af landet. En arbejdsform hun også har brugt i DR Syd.

- Jeg glæder mig helt utroligt til at arbejde for østjyderne. Jeg er vokset op her og vendt tilbage til denne region af landet, som jeg elsker og ser så meget fremtid for, siger Inga Vind.

I et tæt samspil mellem østjyderne, de dygtige medarbejdere og en meget kompetent bestyrelse skal TV 2 | ØSTJYLLAND slå endnu stærkere rødder i landsdelen og sprede sine grene ud mod Danmark og verden.

- Regional journalistik er hamrende vigtigt - i særlig grad lige nu. Skævvridningen af Danmark er øverst på enhver politisk dagsorden i disse år. Hvis ikke regionale medier dækker landsdelenes historier, mister vi en vigtig stemme i den demokratiske debat. Samtidig er traditionelt flow-tv under pres, og det påvirker naturligvis også TV 2 | ØSTJYLLAND, siger Inga Vind.

Det betyder ifølge den nye direktør, at man skal møde østjyderne, der hvor de er. TV2 ØSTJYLLAND skal - kort sagt - finde sig til rette i en ny tv-tid, hvor man skal virke på tv men også skal ud på de medieplatforme, østjyderne også bruger. Det skal samtidig være med til at sikre at yngre østjyder, får øjnene op for TV 2 | ØSTJYLLANDs tilbud.

- Public Service handler om at klæde folk på til at træffe kvalificerede valg, og vi har en særlig forpligtelse over for de yngre brugere, som kan have svært ved at finde os. For os og unge mennesker betyder det at, mobile platforme og web er afgørende, hvis de skal have mulighed for at deltage i demokratiet og den østjyske debat.

Bestyrelsesformand Jørgen Thyde siger, at han og en enstemmig bestyrelse har peget på Inga Vind til at løfte TV 2 | ØSTJYLLAND ind i en fremtidig, digital medievirkelighed.

- Inga Vind har i ansættelsesprocessen præsenteret os for nogle store, solide visioner for den vej, hun ser for TV2 ØSTJYLLAND, og vi glæder os til samarbejdet. Vi har haft mange gode år med Peter Kramer, som vi skylder en stor tak. Han har skabt og sikret et af de stærkeste mediebrands i regionen. Den arv skal Inga Vind nu videreføre.

Inga Vind er opvokset i Odder og bor i Skanderborg. Hun har arbejdet for DR, TV 2 og Radio 24syv. Hun tiltræder stillingen som direktør den 1. januar 2016

Mest Læste

Annonce