Foto: Ilona

Verden har aldrig haft så få fattige mennesker

Bæredygtighed

06/10/2015 09:37

Nick Allentoft

Beretningerne om udviklingslandenes økonomiske vækst og voksende middelklasser har været talrige i de senere år, og nu skruer Verdensbanken yderligere op for optimismen.

Banken vurderer i en netop offentliggjort prognose, at antallet af meget fattige ved årsskiftet vil være faldet med 200 millioner mennesker i forhold til 2012. Mens 902 millioner mennesker i 2012 levede i ekstrem fattigdom, er det tal om få måneder nede på 702 millioner, svarende til 9,6 procent af verdens befolkning. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Læs mere om fattigdom på temasiden her

Dermed lever færre end hvert 10. menneske i dyb fattigdom. Det er det laveste antal ekstremt fattige, en opgørelse har kunnet vise.  Ifølge Verdensbankens præsident, Jim Yong Kim, er udviklingen intet mindre end ”den mest opløftende historie i verden i dag”. 

”Vi er den første generation i menneskets historie, der kan afskaffe ekstrem fattigdom,” konstaterer Jim Yong Kim i en kommentar til bankens nye fremskrivning over antallet af fattige. 
Hovedårsagerne til faldet skal ifølge Verdensbanken findes i den økonomiske vækst i udviklingslandene, massive investeringer i sundhed og uddannelse samt i fremspirende sociale sikkerhedsnet, der forhindrer de svagest stillede i at falde helt til bunds i samfundet.

Mest Læste

Annonce