VUC Syd kan ikke garantere medarbejderne løn

Ledelse

13/9/18 8:38

Nick Allentoft

Hverken VUC Syds direktør eller bestyrelsesformand kan love, at uddannelsescentrets ansatte får løn til oktober.

VUC Syds ansatte risikerer at få nul kroner i løn den 28. september, når det er lønningsdag.

Det sker, fordi VUC SYD har rod i økonomien. Det seneste år er uddannelsescentret blevet kritiseret for at have brugt penge på blandt andet Apple-ure, B&O fjernsyn og dyre udlandsrejser.

I tirsdags blev VUC Syds bestyrelse afsat, fordi økonomien ligger i ruiner. En ny bestyrelse er i stedet blevet indsat af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Nu er VUC Syds fremtid i fare på grund af pengeproblemerne.

Det samme er de ansattes løn. For hverken VUC Syds direktør eller nye bestyrelsesformand vil love, at der er økonomi til at udbetale medarbejdernes løn til oktober.

- Vi gør klogest i ikke at garantere noget. Det kan jeg simpelthen ikke, understreger den ny bestyrelsesformand Peter Hvid Amstrup, der er direktør på Rybners i Esbjerg. 
Det samme fortæller VUC Syds direktør Asbjørn Nielsen, der kom til i foråret.

- Jeg har en helt klar forventning om, at der er økonomi til at udbetale løn til de ansatte den 1. oktober, men jeg kan ikke garantere det, siger direktøren til TV SYD.

Der er kun én ting, bestyrelsesformanden vil love VUC Syds medarbejdere.

- Jeg kan garantere, at vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at VUC Syd overlever, siger Peter Hvid Amstrup og fortæller, at han og Asbjørn Nielsen skal mødes med VUC Syds medarbejdere på mandag.

Men heller ikke her kan medarbejderne regne med at blive meget klogere på deres fremtid.

- Jeg kommer ikke til at møde op med nogle konkrete svar, siger bestyrelsesformanden.

Mere hos TV Syd

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.