Millioner til inddragelse af psykisk syge og deres pårørende - hvis du er frivillig

Sundhed

18/02/2019

Nick Allentoft

Frivillige organisationer og foreninger kan nu søge midler til projekter, der kan sikre bedre inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende, skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Brugerinddragelse er en afgørende del af indsatsen for mennesker med psykiske lidelser. Når patienter og pårørende er med til at bestemme, hvordan forløbet skal sammensættes, bliver behandlingen mest vellykket. Samtidig bliver forholdet mellem fagpersonen og brugeren mere ligeværdigt. 

Derfor inviterer Sundhedsstyrelsen nu frivillige organisationer og foreninger til at søge midler til projekter, der kan styrke inddragelsen af mennesker med psykiske lidelser. 

Nyhedsbrev 2

100.000 mennesker læser med hver måned. Skal du være den næste? 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

Det er gratis 

”De frivillige gør allerede en stor forskel for mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende. Med puljen her vil vi støtte og udvide de initiativer, som sikrer inddragelse af brugerne. Vi ved nemlig, at inddragelse giver bedre kvalitet, og at patienterne er mere tilfredse med behandlingen og får det bedste resultat, når de selv har indflydelse,” siger sektionsleder Kirsten Hansen fra Sundhedsstyrelsen.

Fx kan et projekt til bedre inddragelse bestå af en mentorordning. Her bliver personen med en psykisk lidelse tilknyttet en person, som selv tidligere har været igennem et lignende forløb. Det kan også være undervisning af de pårørende eller fokus på, at patienten lærer at håndtere sin egen sygdom. 

Puljen er en del af satspuljeaftalen på sundhedsområdet. Der er afsat 12,4 mio. kr. til initiativer til bedre inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende. Puljen administreres af Sundhedsstyrelsen. Alle frivillige organisationer og foreninger i Danmark kan søge.

Læs mere om puljen her

Mest Læste

Annonce