Sundhedsstyrelsen: Gode råd til psykisk sårbare under coronakrisen

Sundhed

03/4/20 8:17

Kristian V. Jensen

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet informationsmateriale om psykisk sårbare og COVID-19. Materialet er rettet mod de psykisk sårbare men også til pårørende og fagpersoner.

De mange tiltag, der er iværksat for at mindske smitte af coronavirus, har stor indflydelse på alle danskeres hverdag. Den nye hverdag med øget isolation, mindre kontakt til andre og masser af information om sygdom, kan være særligt svært for dem, som er psykisk sårbare og i forvejen kæmper med eksempelvis ængstelighed, stress, traumer, tristhed eller bekymringer.

”Vi kan alle hjælpe til at hindre smitte af coronavirus og tilpasse os myndighedernes retningslinjer og anbefalinger. Men det er også vigtigt, at vi har særligt fokus på de eftervirkninger og konsekvenser, som de mange tiltag kan have for de personer, som eksempelvis er sat i selv-isolation,” siger Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen udgiver i dag gode råd til, hvad man som psykisk sårbar, pårørende eller fagperson kan gøre for selv at afhjælpe nogle af de bekymringer og den frustration, som COVID-19 epidemien kan give.

Lyt til dine bekymringer og del dem med pårørende og fagpersoner

Som psykisk sårbar er det vigtigt, at man giver sig selv en pause fra nogle af alle de bekymringer og svære tanker, som den nye situation kan medføre. Hvis man kan skabe nogle faste holdepunkter og rytmer i hverdagen, kan det hjælpe personer, som er vant til at møde op til dagtilbud og aktiviteter i faste rammer.

Samtidig er det også vigtigt, at man opsøger hjælp, hvis man har behov for det.

”På nogle områder er der tilbagemeldinger om, at der er et fald i kontakter til sundhedsvæsnet. Det er vigtigt, at man reagerer på symptomer, der bekymrer en, og at man møder op til eventuelle kontrolbesøg, som ikke er blevet udskudt. Man skal endelig altid ringe – også hvis man bare er i tvivl,” understreger Niels Sandø.

Du kan læse mere om Sundhedsstyrelsen råd til psykisk sårbare, pårørende og fagpersoner i informationsmateriale om psykisk sårbare og coronavirus.  

Pjece: Psykisk sårbare og ny coronavirus

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.