Vejledningerne for den gradvise kontrollerede genåbning af skoler og daginstitutioner er opdaterede

Sundhed

17/4/20 6:29

Kristian V. Jensen

Sundhedsstyrelsen udsendte i starten af uge 17 vejledningerne henvendt til ledere i dagtilbud, skoler og fritidsordninger samt ungdoms- og voksenuddannelser. De opdaterede vejledninger indeholder bl.a. en præcisering af, hvordan man skal forholde sig, hvis man har børn i særlig risiko, og hvad der skal ske for børn fra familier med personer, som er smittet med COVID-19.

Dagtilbud og skoler er i denne uge begyndt på den gradvise og kontrollerede åbning. Den kontrollerede genåbning sker under en forudsætning af, at institutionerne og skolerne følger en række særligt skærpede forholdsregler, der skal minimere smittespredningen af ny coronavirus/COVID-19.

I en opdatering af retningslinjerne præciseres det bl.a., at aktiviteter og undervisning skal foregå udendørs, når det er muligt, samt særlige forholdsregler i forhold til rengøring af toiletter og legetøj, både indenfor og udenfor samt rengøring af brugt service. 

Opdateringer henvendt børn og forældre

Det er også præciseret, at en stoppet eller løbende næse uden andre symptomer på COVID-19 ikke er typisk for COVID-19, og at det i sådanne tilfælde ikke er sandsynligt, at personen er smittet med COVID-19. 

Vejledningerne er også opdateret i forhold til regeringens beslutning om, at børn, der bor i hustand med en person, der er påvist med COVID-19, ud fra et forsigtighedsprincip ikke skal komme i dagtilbud/skole. 

Derudover er der tilføjet en udvidet beskrivelse af, hvordan man skal forholde sig, hvis man har børn i en særlig risikogruppe. Børnelæger i Dansk Pædiatrisk Selskab har lavet en detaljeret beskrivelse af børn i risikogrupper, som også skal holde sig hjemme.

Opdateringer henvendt ledere og personale

For ansatte i en særlig risikogruppe beror beslutningen om fremmøde på arbejdspladsen på en konkret og individuel vurdering af leder og medarbejderen. Det er Sundhedsstyrelsens vurdering, at det vil være få ansatte i risikogruppen, som ikke skal møde på arbejde. For eksempel vil velbehandlet diabetes ikke være en hindring for at udføre sit arbejde på en skole, ligesom pårørende til personer i risikogruppen ikke skal sygemeldes eller have særlige hensyn.

Sundhedsstyrelsen opfordrer generelt til, at alle fortsat overholder de særlige forholdsregler om håndvask, host og nys i ærmet, og at alle er opmærksomme på at holde god afstand til hinanden. 

Opdateret vejledning genåbning af dagtilbud

Opdateret vejledning for genåbning af skoler og fritidsordninger

Opdateret vejledning genåbning af ungdoms- og voksenuddannelser

Dansk Pædiatrisk Selskab beskrivelse af børn i risikogrupper (version 14. april) 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.