Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

18 mio. kr. til pårørende af mennesker med demens under COVID-19

Sundhed

18/11/20 10:06

Theis

76 frivillige foreninger og organisationer får ca. 18 mio. kr. til at iværksætte aflastende aktiviteter, der kan bidrage til at give pårørende til mennesker med demens et tiltrængt pusterum og forbedre den pårørendes livskvalitet under COVID-19.

Udmøntningen sker på baggrund af et genopslag af puljen på i alt 29,5 mio. kr., da det ikke var muligt at udmønte alle midlerne efter første ansøgningsrunde.

Puljen er en del af en aftale regeringen, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Susanne Zimmer (UFG) indgik i foråret om initiativer for svækkede ældre i forbindelse med COVID-19. Midlerne skal understøtte en ekstraordinær indsats fra frivillige foreninger og organisationer for at mindske de udfordringer, som mennesker med demens og deres pårørende står over for.

”Mange pårørende har periodevis under covid-19 måttet undvære aflastning. De har derfor ydet en ekstra stor omsorgsindsats for deres kære, som er særligt sårbare i denne tid på grund af corona-situationen. Det kan betyde mindre tid til arbejdet, familien og fritidsaktiviteter. Derfor vigtigt, at de får et tiltrængt pusterum i dagligdagen”, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Puljen skal ses som et supplement til kommunernes opgave efter serviceloven med at sørge for tilbud om aflastning af pårørende, der passer et menneske med bl.a. demens.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.