Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

30-årig kvinde fik alvorlige bivirkninger efter Covid-19-vaccine

Sundhed

28/5/21 6:14

LTT

En 30-årig kvinde fra Region Hovedstaden har modtaget AstraZenecas vaccine mod covid-19, og har efterfølgende fået blodpropper i hjerne og lever.

Det afgør Patienterstatningen. I første omgang har hun modtaget et beskedent beløb, men sagen er langt fra slut. Den 30-årige kvinder har som den første borger i Danmark fået erstatning, fordi hun har fået det sjældne syndrom vitt efter vaccination mod covid-19. Det oplyser Patienterstatningen.

Den 30-årige kvinde sit i marts sit første stik med vaccinen AstraZeneca i forbindelse med sit arbejde. Herefter begyndte hun at opleve en kraftig hovedpine og senere fik hun blodpropper i hjerne og lever. Under indlæggelse blev hun diagnosticeret med vaccine-induceret immun-trombotisk trombocytopeni (vitt). Det skriver Politikken

Der er ingen tvivl
Patienterstatningens direktør, Karen-Inger Bast, siger at efter at have læst kvinden journal, er der ingen tvivl. “Kvinden mente, at hun har fået blodpropper af vaccinen. Det har vi givet hende ret i. Man har konstateret vitt-syndromet og har anerkendt sagen, fordi det er et særligt sygdomsbillede, som er en sjælden og alvorlig bivirkning efter vaccination mod covid-19. Der er en klar årsagssammenhæng mellem vaccinationen og mønsteret med lavt antal blodplader og blodpropper særlige steder.” siger Karen-Inger Bast.

5.000 kroner i erstantning
Kvinden blev sygemeldt efter blodpropperne, men er nu tilbage på deltid. Hun får udbetalt 5.000 kroner for sygeperioden efter blodpropperne, men det tal kan blive højere gennem Arbejdsmarkedets Erhvervsforsikring.

Indberetninger om alvorlige bivirkninger
AstraZeneca blev taget ud af det danske vaccinationsprogram, efter flere indberetninger om sjældne alvorlige bivirkninger. Vaccinen indgår nu, i fritvalgs-ordningen, hvor dansker, der ønsker det, kan blive vaccineret med AstraZeneca eller vaccinen fra Johnson & Johnson. 

 

Annonce