Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4 simple trin: Sådan kan du smide et par kilo inden julemiddagen

Sundhed

10/12/2023 09:18

J. Bøgen

De fleste ved, at julen er en vanskelig tid på året at smide nogle uønskede kilo.

Julen er kendt som en vanskelig tid at tabe sig på: fristelse ligger rundt om hvert hjørne og bag hver dør på julekalenderen.

Mens det er helt naturligt at give efter for en sød godbid eller et glas bobler i den festlige periode, og du bør ikke straffe dig selv for at gøre det, er der mange danskere, der bruger juletiden som en mulighed for at smide nogle kilo, inden det nye år begynder.

Og nu har Harvard Health Publishing, en del af Harvard Medical School, har delt deres råd om, hvordan man taber (og forebygger) mavefedt.

1. Hold dig i bevægelse

Det er ingen hemmelighed, at motion er en vigtig del af en sund livsstil. Det anbefales, at du dyrker mindst 30 minutters moderat til intens aktivitet de fleste dage – såsom cykling i et roligt tempo eller at tage en rask gåtur.

Der er en misforståelse om, at motion udelukkende handler om at løfte vægte i fitnesscentret eller løbe maraton, hvilket kan være to overvældende og skræmmende udsigter for nybegyndere, men du kan indarbejde ekstra motion i rutinemæssige opgaver.

For eksempel, tag altid trappen, når du kan, eller parkér længere væk fra din destination og gå resten af vejen. Enhver ekstra motion er godt og en fantastisk start på en vægttabsrejse.

Studier har vist, at både aerob aktivitet (såsom rask gang) og styrketræning (brug af vægte til motion) kan hjælpe med at trimme mavefedt eller forhindre dets vækst. Motion kan også hjælpe med at forhindre, at fedtet vender tilbage.

2. Spis sundt

Ligesom med motion er det almindelig kendt, at en afbalanceret kost kan hjælpe dig med at opnå og vedligeholde en sund vægt.

Produkter, der øger mavefedt, såsom simple sukkerstoffer som fruktosesødede fødevarer og drikkevarer, bør undgås.

3. Lad være med at ryge

Rygning kan have flere ugunstige virkninger på din generelle sundhed, og jo mere du ryger, jo mere sandsynligt er det, at du lagrer fedt i din mave (visceralt) end på dine hofter og lår (subkutant).

4. Få din søvn

Det anbefales, at de fleste voksne får mindst syv timers søvn hver nat, da for lidt søvn er skadeligt. En femårig undersøgelse viste, at voksne under 40 år, der sov fem timer eller mindre hver nat, ophobede betydeligt mere visceralt fedt end dem, der fik tilstrækkelig søvn.

Dog er for meget søvn heller ikke godt for visceralt fedt. Unge voksne, der sov mere end otte timer, tilføjede også visceralt fedt, selvom denne specifikke sammenhæng ikke blev fundet hos personer over 40.

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce