Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

49-årig kvinde død og 35-årig alvorligt syg af vaccine

Sundhed

08/3/21 10:08

Theis

Begge vaccinestik indeholdte vaccinen fra AstraZeneca.

I Østrig har man derfor valgt, at man ikke længere vil bruge vaccinen fra AstraZeneca, mens man efterforsker sagen. 

Det kommer efter, at de har oplevet, at en 49-årig kvinde har mistet livet som følge af sit vaccinestik, samt en 35-årig kvinde, der har fået en alvorlig lungesygdom efter sit stik. 

Det skriver Reuters.

Ifølge Niederoesterreichische Nachricten, samt ORF og APA, var begge kvinder ansat som sygeplejerske på Zwettl-klinikken. 

"Vi ønsker at være på den sikre side, hvorfor de resterende vacciner ikke længere vil blive taget i brug til vaccinestik."

AstraZenecas talsperson har kommenteret på sagen.

"Vi har ikke oplevet, at der er blevet bekræftet uønskede hændelser i forbindelse med vores vaccine," hvorefter han tilføjer, at alle vaccinerne bliver kontrolleret til punkt og prikke. 

Det er derfor meget overraskende, at man har denne situation på hænderne. Vaccinen fra AstraZeneca er nemlig godkendt til brug i over 50 lande, hvor alle andre har oplevet, at den er sikker. 

Ifølge AstraZeneca vil de naturligvis stå til rådighed, hvis Østrigs myndigheder har brug for hjælp med efterforskningen. 

AstraZeneca blev godkendt i Europa i januar. De sagde, at den er effekt og sikker, men World Health Organization valgte i midten af februar at tilføje den til deres liste over vacciner, der er godkendt til nødbrug. 

Annonce