Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Advarer om nye corona-symptomer

Sundhed

15/6/21 7:18

LTT

Nu skal man være opmærksom på nye corona-symptomer.

Den smitsomme Delta-variant, bedre kendt som den indiske variant, får flere eksperter til at advare mod anderledes symptomer, end vi hidtil har skulle være opmærksomme på. Særligt den yngre generation skal være opmærksomme. WHO’s epidemiolog, Maria Van Kerkhove siger, at virussen vil blive ved med at mutere, og at vacciner er det bedste våben i kampen.

Udskyder genåbningen
England har nu besluttet at udskyde genåbningen med fire uger, efter at Delta-varianten af Covid-19 har overtaget i landet. Delta-varianten er nu skyld i mere end 90 procent af smittetilfælde i England. Den britiske epidemiolog ved King’s College i London, Tim Spector fortæller nu, at der er anderledes symptomer ved den variant, end vi har skulle være opmærksomme på indtil nu, og netop de symptomer, kan være grunden til den øgede smitte. “Virussen opfører sig anderledes. Det er mere som en stærk forkølelse. Folk tror, de har fået en sæsonbaseret forkølelse, og så fortsætter de med at gå ud og feste.” siger han. 

Nye og anderledes symptomer
Tim Spector leder arbejdet med et britisk studie, hvor coronasmittede deler deres symptomer i en app, og her skiller Delta-varianten sig ud fra tidligere symptomer, der typisk har været forbundet med coronavirus. De tidligere symptomer på coronavirus i Storbritannien, har været feber, hoster og nedsat lugte- og smagssans. Ved den indiske-variant er symptomerne hovedpine, øm hals, løbende næse og feber, oplyser Tim Spector. 

60 procent mere smitsom
De britiske myndigheder har meldt ud, at den indiske variant er 60 procent mere smitsom, end den første variant der blev opdaget. Derudover har de peget på, at vaccinerne er mindre effektive mod den indiske variant. 

Smittetal fordoble ugentligt
I Storbritannien stiger smitten med 64 procent, i gennemsnit, om ugen. I de hårdest ramte områder af Storbritannien fordobles smittetallene ugentligt. Det har altså fået premierminister Boris-Johnson til at udskyde genåbningen af landet til den 19. juli. 

 

 

Annonce