Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Canada tilbyder som det første land Pfizer/BioNTech-vaccinen til børn

Sundhed

06/5/21 11:39

LTT

BBC skriver, at Canada har som det første land godkendt vaccinen mod corona fra Pfizer/BioNTech til 12-15-årige børn.

Vigtig milepæl i kampen
Godkendelsen er sket på baggrund af fase tre af de kliniske test på børn i aldersgruppen, skriver TV2. ”Det er den første vaccine tilladt i Canada mod Covid-19 hos børn og en vigtig milepæl i Canadas kamp mod pandemien.

"Vi modtog Pfizer/BioNTechs ansøgning til udvidet brug 16. april. Efter en uvildig analyse af beviserne har vaccinen vist sig sikker og effektiv,” siger Supriya Sharma, chefrådgiver i Canadas sundhedsstyrelse.

Ifølge forsøgene så har vaccinen vist en effekt på 100 procent i forhold til beskyttelse mod coronavirussen for børn mellem 12 og 15 år. Canada er et land, der har registreret i alt over 1,2 mio. smittede, hvor hver femte smittede er under 19 år.

USA følger efter
Canada er dog ikke det eneste land, og det forventes allerede i næste uge at de amerikanske sundhedsmyndigheder følger i deres fodspor og godkender Pfizer/BioNTech-vaccinen til børn. Sundhedsmyndighederne i USA ansøgte i april til godkendelse om udvidelse af vaccinen til børn i aldersgruppen 12–15 år. For USA kan det resultere i, at millioner af unge amerikanere vil blive rykket frem i deres vaccinationskalender, skriver TV2.

Mulighed for vaccine til danske børn
Der er også mulighed for, at danske børn kan blive vaccineret i den nærmeste fremtid. Det oplyser Statens Serum Institut på deres hjemmeside. Endvidere skriver instituttet, at når der er mere viden om både effekt og bivirkninger blandt børn og unge, kan det blive en realitet at danske børn også kan tilbydes en vaccine.

Direktør i European Vaccine Initiative, Ole Frilev Olesen, udtaler til TV2, at det giver god mening at vaccinere børn, dels for deres egen skyld men også på grund af de forskellige mutationer og varianter af Covid-19. Vaccinen er også et vigtigt middel i vejen mod at opbygge flokimmunitet, som er en realitet når mellem 70 og 90 procent af befolkningen er vaccineret eller immune over for coronavirus.

Annonce