Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Danmark donerer næsten 60.000 vaccinedoser til denne region

Sundhed

01/6/21 12:59

LTT

Regeringen har besluttet at ville donere 59.300 vaccinedoser fra AstraZeneca til grænseregionen Slesvig-Holsten.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. “Jeg synes, det er enormt positivt, at vi med denne donation kan hjælpe vores naboer i grænseregionen, som vi har et tæt og godt forhold til. De overskydende vacciner, vi har på lager i Danmark, skal selvfølgelig anvendes inden udløbsdatoen,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i pressemeddelelsen. Regeringen oplyser at de løbende vurderer om Danmark har kapacitet til at donere vacciner.
 

Den danske vaccinationskalender skrider 

I dag har sundhedsministeren Magnus Heunicke (S) kunne oplyse, at den danske vaccinationskalender skrider med 14 dage, hvilket betyder at det først forventes at de sidste danskere er færdigvaccinerede i september. Den seneste udmelding var ellers, at den sidste dansker ville være vaccineret i slutningen af august.

"Meldingen er, at vaccinationskalenderen bliver forsinket med cirka fjorten dage. Set i det lys beder vi vores sundhedsmyndigheder om at revurdere vurderingen om at tage AstraZeneca og Johnson & Johnson ud af vaccinationsprogrammet," lyder det fra Magnus Heunicke.