Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Danmark vil nu vaccinere 12-15-årige

Sundhed

17/6/21 10:41

LTT

Sundhedsstyrelsen har besluttet, at de 12-15 årige skal tilbydes vaccine mod coronavirus.Det oplyser direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, på et pressemøde i dag torsdag.

“Når vi kigger dokumentationen fra EMA igennem, er vi overbeviste. Vaccinen er meget sikker og tordnende effektiv til børn over 12.” siger han.

Den 28. maj godkendte Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) Pfizer-vaccinen til børn fra 12 år. Indtil da har vaccinen kun været godkendt til brug fra 16 år i EU. Vaccinationen af børn over 12 år, er ikke udelukkende for deres egen skyld, men for at have epidemikontrol i Danmark. ”Den primære grund til at vaccinere de 12-15-årige er, at vi på den måde sikrer kontrol med smitten. siger Søren Brostrøm.

Fra september er planen at de 12-15-årige skal vaccineres. Det er når alle over 16 år er blevet tilbudt en vaccine. Dermed vil der også til den tid foreligge mere dokumentation, siger Søren Brostrøm. “Vi vil gerne have lidt mere data, særligt når det handler om børn, og det forventer vi at få henover sommeren.” siger søren Brostrøm. i USA er de allerede i gang med at vaccinere børn i denne aldersgruppe.

 

Annonce