Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Dansk vaccine-strategi vækker bekymring

Sundhed

25/6/21 10:54

LTT

Sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen (SF) mener at de danske sundhedsmyndigheder bør forholde sig til opfordringen fra EU-center, om at der går kortere tid mellem første og andet vaccine-stik.

Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Kontrol (ECDC) anbefaler i lyset af den stigende smitte med Delta-varianten at alle EU-lande ændrer deres vaccine-strategi. Ifølge centret bør der højst gå tre uger mellem første og andet stik. I Danmark går der lige nu seks uger. Grunden til anbefalingen, er at Delta-varianten stadig kan ramme de personer som kun har fået et vaccine-stik. Meldingen fra ECDC bekymrer sundhedsordfører fra SF Kirsten Normann Andersen “Det er en alvorlig udmelding, og jeg synes det er meget bekymrende. Jeg synes vores sundhedsmyndigheder bliver nødt til at forholde sig til, om folk skal vaccineres med det andet stik tidligere. Siger Kirsten Normann Andersen til TV 2.

Dominerende i slutningen af august
Den nye Delta-variant er på fremmarch i Europa og det forventes at den bliver den mest dominerende variant i slutningen af august. Delta-varianten stammer oprindeligt fra Indien, og den vurderes til at være 40-60 procent mere smitsom end de tidligere corona-varianter. Derudover giver den også andre symptomer end de andre varianter, her kan et af symptomerne nemlig vise sig i form af en let forkølelse. 

Ifølge undersøgelser er man kun beskyttet 33,5 procent mod variant med en Pfizers vaccine, hvis man kun har modtaget første stik 

I Danmark er lidt over 1.700.000 færdigvaccineret. 

 

Annonce