Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Danske EM-tilskuere smittet med Delta-variant efter kamp i Parken

Sundhed

24/6/21 6:27

LTT

Nu opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed tilskuere der sad på afsnit C-tribunen i parken, i kampen mellem Danmark og Belgien til at få foretaget en coronatest.

Der er på C-tribunen efter kampen er fundet tre smittetilfælde af coronavirus Delta-varianten. De smittede sad i sektionerne C 1-4 og C 6-7, derfor opfordrer styrelsen nu alle der har siddet i disse sektioner, til at blive testet med en PCR-test. Der er ingen anbefaling om at gå i isolation. 

Mere smitsom end andre varianter
Delta-varianten der har oprindelse i Indien, skulle være mere smitsom end de oprindelige coronavirus. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyser på Twitter at der er tale om tre tilskuere, og at opfordringen om at få foretaget en PCR-test er gældende for cirka 4.000 tilskuere. 

Dominerende i slutningen af august
Mange har for tiden øjnene rettet mod delta-varianten. Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og - kontrol (ECDC) melder at varianten vil vær den mest dominerende virusvairant i Europa, når vi når til slutningen af august.

99 procent af de smittede har denne variant
Flere lande har taget konsekvensen, efter fund af Delta-varianten. I Storbritannien udskød de i sidste uge deres store genåbning med fire uger, der 99 procent af de smittede, er smittede med Delta-varianten. I Sydney i Australien har de også taget konsekvensen, efter fundet af Delta-varianten. Her må folk i store dele af byen ikke forlade byen. Det sker efter fund af blot 30 tilfælde i den store millionby.

215 tilfælde i Danmark
I Danmark er der ifølge det sidste opgjorte tal fundet 215 tilfælde af varianten, og delta-varianten vækker bekymring. Hos Stantens Serums Institut håber man at forsinke den så meget så muligt, så mange danskere kan nå at blive vaccineret, når den bliver dominerende i landet.

 

Annonce