Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Delta-variant vinder frem i USA

Sundhed

21/6/21 12:28

LTT

I USA er der stor forskel på, hvor meget demokrater og republikanere lader sig vaccinere. Mens den Indiske variant af Corona-virus, delta-varianten spreder sig i USA har udrulningen af vaccinerne tabt pusten. Flere eksperter advarer om, et delt USA; de vaccinerede og de ikke-vaccinerede, det skriver flere amerikanske medier ifølge TV 2.

President Joe Biden har sat et mål om, at 70 procent af den amerikanske befolkning (over 18 år) skal have modtaget et vaccinestik den 4. juli. Det mål bliver svært at nå. Selvom de i USA lokker borgerne med at få en vaccine med alt fra gratis øl, joints og lottogevinster, hvis man lader sig vaccinere, har det ikke den store effekt. Det fortæller Irwin Redlener, pandemiekspert ved Solumbia University. “Det har bare ikke virket, folk køber den ikke - om det så er en gratis bil, en gratis donut eller en million dollars.” siger Redlener til mediet Politico.

Hvade forudset at interessen ville blive dalene 
I USA havde Sundhedsmyndighederne forudset, at interessen i vaccinationsprogrammet ville blive dalene, i takt med at de mest sårbare og vaccinevillige fik deres stik. Men truslen fra den mere alvorlige Delta-variant får nu eksperterne at råbe op. 

Delta-varianten udgør 10 procent af de smittede
I USA menes det nu, at Delta-varianten udgør omkring 10 procent af smittetilfældene i USA, og den er langt mere smitsom end den oprindelige variant. Delta-varianten har i flere lande ført til alvorlige smittebølger, blandt andet i Storbritannien hvor genåbningen af landet er blevet udskudt med fire uger.

Færre modtager vaccine mod covid-19
Smittetallene i USA har de seneste uger ligget på omkring 15.000 nye daglige smittede, men antal af vaccinerede er faldet markant. I midten af april modtog omkring to millioner amerikanere dagligt et vaccine-stik det tal er nu på 360.000.