Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Demente ramt af delta-variant, snart dominerer den i Danmark

Sundhed

22/6/21 12:38

LTT

I dag er 235 borgere smittet med den langt mere smitsomme Delta-variant af coronavirus. Det tal ventes at stige ifølge sundhedsmyndighederne.

På et bosted i Randers er det nu forbudt at få besøg efter et udbrud af coronavirus. På Botilbuddet Kastanjebo er to ansatte og to beboere smittet med delta-varianten af coronavirus. Det skriver TV 2 Østjylland.Varianten er blevet fundet i inden, og er op til 60 procent mere smitsom, end den oprindelige coronavirus. På bostedet Kastanjebo i Randers, bor der 14 udviklingshæmmede beboere. De beboerene undtagen den ene smittede, er færdigvaccineret. 

235 smittede
I Danmark dukker der flere og flere tilfælde op at smittede med delta-varianten. Lige nu er der registreret 235 borgere smittet med varianten herhjemme. Den 1. april blev den første person i Danmark testet positiv for delta-varianten. Af de nye smittede udgør smittede med delta-varianten 5,5 procent, men mange eksperter forventer at varianten bliver den dominerende i Danmark.

Stigende smittetal trods vaccinerede borgere
Andre lande som eksempelvis Storbritannien oplever netop nu stigende smittetal, selvom de har vaccineret flere borgere end i Danmark. Det er netop delta-varianten der skaber problemer i Storbritannien, hvor mere end 99 procent af de smittede, er smittet med denne variant. I Israel blusser smitten også frem. Det er et af de lande hvor flest mennesker er vaccineret mod covid-19, alligevel er deres kontakttal nu på 1,77, hvor det i sidste uge var en del lavere. 

Opfordrer til at lade sig teste
Derfor opfordrer de danske myndigheder danskerne til fortsat at lade sig teste, hvis man har symptomer. “Vi er nødt til at være over det hele tiden. Derfor er det afgørende, at man bliver testet.” Siger direktøren i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Lykke Petri. WHO sagde lørdag, at de forventer, at Delta-varianten er på vej til at blive den dominerende variant globalt.

 

Annonce