Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Disse coronarestriktioner vinker vi farvel til i dag

Sundhed

14/6/21 6:20

LTT

I dag lempes en del af de restriktioner, der i længere tid har været en del af danskernes hverdag.

Som et led i den gradvise genåbning af Danmark blev Folketingets partier, på nær Nye Borgerlige og Kristendemokraterne, enige om en genåbningsaftale i sidste uge. Det betyder at vi i dag mandag den 14. juni kan vinke farvel til mundbindet, i stort set alle de situationer, hvor det ellers har været et krav at bære mundbind. Kravet om mundbind bibeholdes dog i offentlig transport, når man står oprejst. Det skriver DR.

Krav om coronapas fjernes her
Kravet om coronapas fjernes også på blandt andet biblioteker og ved fritids- og foreningsaktiviteter. Derudover kan skoler og uddannelsesinstitutioner vende tilbage til en normal hverdag. 

Rådgivning fra Statens Serums Institut 
Statens Serum Institut (SSI) har rådgivet Folketinget og Regeringen, i forbindelse med genåbning af landet. Sundhedsministeriet havde forud for forhandlingerne bedt SSI om en samlet vurdering af epidemien og en sundhedsfaglig vurdering af risikoen for smittespredning samt testaktivitet, hvis man udfaser brugen af coronapasset flere steder. Det oplyser Statens Serums Institut 

Forsvalig genåbning
Henrik Uldum administrerende direktør, mener at det er en forsvarlig genåbning Folketinget er blevet enige om, men understreger vigtigheden i at holde igen, med et fuldt åbent samfund ””Det går rigtig godt, men epidemien slumrer bare. Faktisk har vi flere smittede og flere indlagte hver dag lige nu end samme tid sidste år. Hvis vi dropper alle restriktioner og slipper samfundet helt løs risikerer vi derfor, at nogle af de mange, der i øjeblikket står og venter på at blive vaccineret mod covid-19, når at blive smittet, mens de venter, og det vil være super ærgerligt. Der er også mange der endnu ikke har fået den fulde beskyttelse med to vacciner. ”, siger Henrik Ullum, administrerende direktør.