Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ekspertrapport: Smitten topper om lidt

Sundhed

09/6/21 8:52

LTT

Ifølge regeringens ekspertgruppes beregninger vil smitten stige lidt endnu, og den vil toppe om lidt, men det varer ikke længe, for om lidt vil den falde igen.

Sådan vurderer ekspertgruppen det, forud for de forestående forhandlinger om en yderligere genåbning. De i ekspertgruppen kommet frem til, at smitten med de nuværende restriktioner, vil toppe midt i juni, og altså om en uge. Det skriver DR.

Smitten falder kraftigt
I slutningen af juni vil antallet af nye smittede falde kraftigt. Eksperterne har vurderet at smitten vil falde, i kraft af at skoleferien begynder.  De vurderer at vi i august måned kan se frem til at landet kun har 100 daglige smittetilfælde. 

Restriktioner skal bibeholdes
For at disse tal kan holde stik, om kun 100 nye daglige smittetilfælde, er det en forudsætningen at den lokale nedlukningsmodel, brugen af coronpas og brugen af mundbind bibeholdes. Det fremgår af rapporten at der er usikkerheder, og at de ikke kan love et så lavt smittetal, når efteråret rammer. 

Drøftelser om genåbning senere i dag
Senere i dag mødes partierne i Folketingssalen, for at drøfte en yderligere genåbning. Her har flere partier netop krav om, at mundbind og coronapas udfases. På baggrund af de nye beregninger, vil de altså kun kunne holde, såfremt at vi fastholder flere af de nuværende restriktioner