Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

En ny virus-variant er opdaget i Kina

Sundhed

04/6/21 8:02

LTT

Kina har rapporteret om det første menneskelige tilfælde af H10N3, en stamme af fugleinfluenza.

Kina har rapporteret om det første menneskelige tilfælde af en stamme af fugleinfluenza med betegnelsen H10N3. Det skriver Dagens.dk

Ikke den heldigste periode
Det sidste stykke tid ikke har været den heldigste periode for de kinesiske myndigheder. Her hentydes selvfølgelig til den verdensomspændende pandemi Covid-19, som første tilfælde af, blev rapporteret I Wuhan i Kina. 

Modtog stor kritik
Kina har i forbindelse med Covid-19 modtaget stor kritik fra en masse verdensledere og sundhedsorganisationer, for ikke at informere korrekt eller ligefrem skjule informationer om Covid-19. 

Nu er den gal igen
Nu er den altså gal igen i Kina, nærmere i provinsen Zhenjiang. Kinas National Health Commission (NHC) bekræftede den 1. juni at en person i slutningen af april, er blevet indlagt med en sygdom, der på daværende tidspunkt ikke var beskrevet yderligere. Fire uger efter er personen blevet diagnosticeret med H10N3. Selvom nyheden om endnu en ny virus opstået i Kina, kan få verden på den anden ende, holder de kinesiske myndigheder kortene tæt ind til kroppen. Det vides blandt andet ikke hvordan personen har fået virussen. Det skriver Reuters

Det skal tages alvorligt 
Selvom den nye form for virus angiveligt ikke skulle være farlig, skal den stadig tages alvorligt. Det er det første menneske nogensinde, der er blevet smittet med denne variant af fugleinfluenza, og derfor er det begrænset hvor meget man ved om virussen.  

Dræbte 300 mennesker 
Folk i provinsen Zhenjiang hvor tilfældet af sygdommen er opstået, er blevet opfordret til at undgå kontakt med sygt eller dødt fjerkræ, samt at undgå al kontakt med levende fugle. Den mest fremtrædende fugleinfluenza var H6N9, som menes at have dræbt omkring 300 mennesker i Kina mellem 2016 og 2017.