Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Falsk læge gav corona-råd i over et år

Sundhed

17/6/21 6:40

LTT

Falsk læge gav corona-råd i over et. I en facebookgruppe, har medlemmerne fået råd af en falsk læge i over et år.

Flere tusinde danskere følger gruppen ‘Spørg en læge om corona-virus’ på Facebook. Her kan brugerne kunne få svar og råd om netop corona. Det er et initiativ hvor 200 frivillige læger, siden pandemiens begyndelse, har besvaret brugernes spørgsmål. Nu er det dog kommet frem, at en af de såkaldte læger, der har svaret på spørgsmål og vejledt brugere ikke er læge. Det skriver DR. 

Misbrugte læges autorisations-id
En kvinde har misbrugt en læges autorisations-id og udgivet sig for at være en læge, der er ansat på Regionshospitalet Viborg. Initiativtager til online-rådgivningen er Elif Bayram Orbe, der er ansat på Herlev Hospitalt. Til DR siger hun: “Man kan ikke begribe det. Tænk, at det kan lade sig gøre. Jeg er chokeret, ærligt. Og vred. På samme tid.” 

Bedrog brugere i over et år
Bedraget har stået på siden april 2020, og altså i mere end et år. Det var ved et tilfælde at Elif Bayram Orbe opdagede, at en kvinde i gruppen udgav sig for at være læge, uden at have en lægefaglig uddannelse. Det blev opdaget, da lægerne i gruppen skulle have en gave, som tak for deres indsats. Der blev også sendt en pakke afsted til den læge, som egentlig har det autorisations-id, der er blevet misbrugt af den falske læge. Den rigtige læge blev forvirret over at få tilsendt en pakke fra en ukendt person. Derfor kontaketede hun Facebookgruppens initiativtager Elif Bayram Orbe og på det tidspunkt, blev de begge klar over, at de var blevet en del af et fupnummer. 

Myndigheder er kontaktet
Initiativtager til facebookgruppen 'Spørg en læge om coronavirus' Elif Bayram Orbe har kontaktet alle nødvendige myndigheder for at sikre, at den kvinde, der har misbrugt et autorisationsnummeret, bliver stoppet. Konkret har Elif Bayram Orbe og resten af initiativtagerne til facebook-gruppen skærpet sikkerheden i gruppen. “Vi giver ikke personlige lægelige råd, for vi er ikke behandlere online. Der skal man igennem sin egen læge. Derfor kan jeg med ro i sjælen sige, at der ikke er nogen, der har lidt.” siger hun til DR. Personen er blev anmeldt til politiet. 

 

Annonce