Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Finder endnu en corona-variant i Danmark

Sundhed

04/3/21 9:08

Theis

Endnu en af de varianter, som myndighederne holder ekstra godt øje med, er nu nået til Danmark.

Onsdag står det klart at endnu en variant af coronavirus er blevet fundet i Danmark. 

Det bekræfter sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. 

Coronavirussens varianter har været et fokuspunkt for politikere og myndigheder gennem længere tid, da det kan ske, at de er mere smitsomme, giver hårdere sygdomsforløb eller reagerer mindre mod antistoffer. 

Hidtil har det været den britiske variant, der har været mest i fokus i Danmakr. Varianter, der blev oppdaget i Kent i det sydøstlige England sidste år, smitter omkring 50 procent mere end den variant, der hidtil var dominerende her i landet. I løbet af februar er det dog den britiske variant - kaldet B117 - der har overtaget den plads. 

Siden det sydafrikanske variant også opdaget i landet og nu bekræfter sundhedsministeren, at myndighederne har opdaget endnu en ny variant inden for landets grænser. 

Kan smitte igen

Det er i et opslag på Twitter, at sundhedsminister Magnus Heuncike fortæller om den nye opdagelse. 

"Det første tilfælde af varianten P1 er fundet i Danmark," skriver Magnus Heunicke på Twitter.

Varianten har tidligere skabt store problemer i den brasilianske by Manaus. Myndighederne holder ekstra øje med den, da varianten menes at kunne have nemmere ved at smitte folk, selvom de tidligere har været smittet. 

 "P1 blev oprindelig påvist i Brasilien og er en af dem, vi har særligt fokus på. Der er iværksat intensiv smitteopsporing," understreger sundhedsminister Magnus Heunicke. 

Han tilføjer desuden:

"Varianten er fundet af DTU, der hjælper med at analysere prøver, og bekræftet af SSI."

Annonce