Den fyrede koncernchef får knap 6,5 mio. kr. i godtgørelse. Foto: Shutterstock
Den fyrede koncernchef får knap 6,5 mio. kr. i godtgørelse. Foto: Shutterstock

Fyret på grund af forkerte benamputationer: Nu får han over seks mio. kr.

Sundhed

17/05/2022 12:50

J. Bøgen

Koncernchefen i Region Midtjylland, Ole Thomsen, blev fyret på baggrund af sagen om amputationer, der måske kunne være undgået. Nu står han til en fratrædelsesgodtgørelse på 6,4 mio. kr.

Den nu fyrede koncernchef i Region Midtljylland, Ole Thomsen, får sig noget af et gyldent håndtryk med ud ad døren.

Faktisk får 12 måneders opsigelsesvarsel på 2,1 mio. kr. og en 24 måneders fratrædelsesgodtgørelse på 4,3 mio. kr. - altså næsten seks en halv mio. kroner.

Og det er til trods for, at han blev fyret som følge af den skandale om benamputationer, der muligvis kunne være undgået, som lige nu kører i Region Midtjylland.

Det skriver DR Østjylland på baggrund af en aktindsigt.

Advarsler gennem flere år

Ledelsen i regionen har i løbet af de seneste år fået talrige henvendelser fra blandt andet lægefaglige selskaber og råd, der var bekymrede.

De mente, at der blev foretaget for mange benamputationer, hvilket analysen, der fik hele sagen til at rulle, da også bekræftede dem i.

Aftalen om godtgørelsen skal formelt godkendes af regionsrådets forretningsudvalg.

Kunne have undgået 90 amputationer om året

Den meget omtalte analyse blev lavet af en overlæge fra Karkirurgisk Afdeling på Kolding Sygehus på vegne af Region Midtjylland. Konklusionen i analysen lød, at der blev foretaget uforholdsmæssigt mange benamputationer på Aarhus Universitetshospital og Regionshospital Viborg i forhold til resten af landet.

Vurderingen i analysen lød, at karkirurgien i Region Midtjylland generelt var alvorligt underdimensioneret i forhold til behovet for behandling af patienter.

Aarhus Universitetshospital har som følge af sagen sendt brev ud til udvalgte patienter, der inden for de seneste år har fået amputeret benet. Brevet indeholder informationer til patienterne om deres rettigheder i forhold til klage og erstatning.

Mest Læste

Annonce