Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gårsdagens smittetal: Smitsom mutation i kraftig vækst

Sundhed

18/1/21 9:03

Theis

Selvom de samlede smittetal bevæger sig den rette vej, så ser det ikke godt ud med den nyeste udvikling i smittetallet mål på den smitsomme britiske mutation.

Dagens smittetal, der netop er blevet offentliggjort af Statens Serum Institut, viser mange positive tendenser. Men det er stadig ikke alt, der er under kontrol.

Statens Serum Institut oplyser, at der i dag er 889 nye smittede med coronavirus. Antallet af indlæggelser stiger med 20 personer, og der er registreret 28 nye dødsfald. I perioden er der testet i alt 103.825 personer, hvilket giver en positivprocent på 0,85.

I forhold til i går, hvor positivprocenten var 0,9, bevæger vi os den rigtige vej.

Britisk variant i fremmarch

Der er indtil videre fundet 283 tilfælde af smitte med den smitsommer britiske mutation,B117, blandt de testede i Danmark.

Tallende er dog ikke opdateret frem til i dag, da det tager længere tid at analysere prøverne i forhold til, hvilken mutation, de smittede er inficerede med.

De senest tal viser således en stigning på 27 i forhold til hvor mange, der var smittet i går.

Eksperter frygter. at den britiske mutation bider sig fast og skubber kontakttallet op. Indtil videre håber vi dog på, at den nuværende lockdown kan holde mutationen i skak indtil vaccineprogrammet er på plads.

Lige nu har 2,86 procent af danskerne påbegyndt vaccinationen mod coronavirus.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.