Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gør du dette når du børster tænder? Stort set alle danskere begår denne fejl

Sundhed

29/03/2024 09:21

Kathrine Frich

Tandlæge kommer med en advarsel.

Der er visse ting, vi har så godt styr på, at vi kan gøre det i søvne - og når det kommer til tandbørstning, er der nok også mange af os, der gør det, når vi rent biologisk er tættere på at være sovende end vågne.

Men selvom det er noget, de fleste af os gør to gange om dagen, og har gjort det hele vores liv, så er der mange, der stadig begår en helt simpel fejl. En fejl, der kan betyde, at alt dit grundige arbejde med at rense tænderne, bliver markant forringet.

Nej, vi taler ikke tandtråd her (selvom det i den grad er noget, mange af os burde være bedre til at bruge). Det er heller ikke valget af tandpasta, for du har naturligvis valgt en med flour, ikke?

Den dårlige vane finder faktisk sted, når vi er færdige med selve tandbørstningen og spytter den overskydende tandpasta ud.

Det må du aldrig gøre

Mange danskere vælger nemlig første at spytte den overskydende tandpasta ud og så lige skylle munden i vand for at få det sidste skum/tandpasta med - men det er en stor fejl.

Hos Tandlægerne holder til på Frederiksberg, og de har lavet en grundig tjekliste med tips til vores tandbørstning, hvor der klart og tydeligt står, at man IKKE må skylle munden med vand, når man har børstet tænder med flourtandpasta.

Forklaringen er, at flouren hjælper med at beskytte mod huller i tænderne, når det er i spyttet, og hvis du skyller munden efter tandbørstning, går du glip af den beskyttende effekt.

Så når du står i aften på badeværelset og børster tænder, inden du lægger dig under dynen, så bekæmp vanen og trangen til lige at skylle munden en sidste gang, inden du sætter tandbørsten på plads og slukker lyset - dine tænder vil takke dig!

Mest Læste

Annonce