Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gult sundhedskort bliver nu til app

Sundhed

01/6/21 7:53

LTT

Fra i dag tirsdag, kan man få sit gule sygesikringsbevis, som en app på telefonen. Appen kan hentes til Android og iOS og hedder “Sundhedskortet” Det oplyser sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Sundhedsmyndighederne anbefaler dog, at man stadig har det gule kort på sig, i overgangsperioden. Det skyldes at der kan være flere steder, som ikke kan aflæse appen endnu. Teststeder og vaccinationssteder kan aflæse appen, og derudover får forældre adgang til børns sundhedskort via appen. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skriver på Twitter: “Det sikrer nem og sikker adgang til ens oplysninger, og forældre får også børnenes kort lige ved hånden. Og så er det en kæmpe hjælp netop nu med hyppige test og vaccination” 

Frivilligt at bruge appen
Det en endnu frivilligt om man vil tage den nye app i brug, da det i første omgang er tiltænkt til et supplement til det fysiske kort. Kommunernes Landsforening formand for sundheds- og ældreudvalget Jette Skive (DF) understreger, at man ikke går glip af noget, selvom man ikke henter appen til sin telefon. “Sundhedskort-appen er en smart løsning, som kan gøre adgangen til kommunernes tilbud endnu lettere for de borgere, som i forvejen har deres smartphone med sig over alt. Men der er jo også borgere, som har det bedst med fortsat at vise det klassiske sundhedskort, og derfor er det frivilligt, om man vil benytte sig af det. Man går ikke glip af nogen tilbud eller hjælp fra det offentlige, hvis man ikke benytter sig af appen.” siger hun i en pressemeddelelsen fra sundhedsministeriet. 

På længere sigt er det planen, at man selv kan vælge, om man vil have et fysisk kort eller nøjes med appen, oplyser Sundhedsministeriet.

 

Annonce