Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Har du styr på forsikringen? Hver tiende børnefamilie rammes af sygdom eller ulykke

Sundhed

26/03/2024 13:35

Kathrine Frich

Mange forældre har ikke overblik over deres børns forsikringer.

Omkring 10 procent af de danske børnefamilier oplever på et tidspunkt, at et barn bliver ramt af alvorlig sygdom eller en ulykke, men mange forældre har ikke overblik over, hvordan de er stillet hos forsikringen, hvis uheldet er ude. Tæt på halvdelen af forældrene ved ikke, at det er muligt at forsikre sine børn i tilfælde af alvorlig sygdom med en særlig børneforsikring, og det kan føre uventede regninger med sig.

Det oplyser forsikringsselskabet If, der har undersøgt danske forældres kendskab til deres børns forsikringsvilkår.

For stram økonomi til orlov

– Mange forældre tror fejlagtigt, at ulykkesforsikringen dækker omkostninger til eksempelvis orlov, hjælp i hjemmet eller erstatning ved varige mén efter alvorlig sygdom, og den misforståelse kan blive rigtig dyr. Det er ikke rart at tænke på, men det er vigtigt at overveje, hvordan man er stillet, hvis det utænkelige skulle ske. For der er forsikringer, der hjælper netop i disse situationer, siger Birgitte Ringbæk, der er kommunikationschef i If Forsikring.

55 procent af danske forældre med hjemmeboende børn har ikke luft i økonomien til at tage orlov eller gå ned i tid uden væsentlige omprioriteringer, hvis deres barn kommer ud for en ulykke eller rammes af alvorlig sygdom. Blandt forældre uden for byerne gælder det for hele 70 procent

Hjælp til overblik

Mange af misforståelserne i de danske husstande bunder i ulykkesforsikringen, som mere end hver anden forælder tror dækker, hvis barnet får varige mén efter sygdom. Undersøgelsen, der er foretaget af YouGov, viser desuden, at hver femte forælder tror, at deres børn er omfattet af forældrenes ulykkesforsikring, selvom dette ikke er tilfældet, og dermed risikerer mange børnefamilier at komme i klemme, hvis uheldet er ude.

– Hvis man har svært ved at overskue sine forsikringer, er det altid en god idé at rådføre sig med sit forsikringsselskab. Vi er her for det samme. Det værste, man kan gøre, er at antage, at man nok har forsikringsdækning, for det er når ulykken rammer, at man har brug for at vide, hvor man kan få hjælp, og hvad man er berettiget til, siger Birgitte Ringbæk og fortsætter:

– En forsikring fjerner ikke alle bekymringer, men den kan lette det økonomiske pres, så der er plads til at koncentrere sig om det, der virkelig betyder noget – børnene.

Mest Læste

Annonce