Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Her advarer borgmester: “Vi er tæt på lokal nedlukning”

Sundhed

18/5/21 8:17

Theis

Flere steder i landet, truer lokale corona-nedlukninger.

Et af de steder der nu er tæt på nedlukning, er Frederiksberg Kommune - og det har nu fået borgmester, Simon Aggesen, til tasterne.

“Smitten stiger hurtigt i vores by og særligt ét område er tæt på en lokal nedlukning. Det skal vi for alt i verden undgå. Konkret er smitten meget udbredt i Godthaabs Sogn. Det er ikke sikkert, at I alle lige ved, hvor det er. Her ligger blandt andet byens tekniske skole, Flintholm Svømmehal, en afdeling af Skolen på Nyelandsvej, Skolen på La Cours Vej og en lang række andre institutioner,” skriver Simon Aggensen i et opslag på Facebook og uddyber:

“Incidenstallet i Godthaabs Sogn var i går søndag noteret til 376. Der er registreret 43 smittede den seneste uge i sognet, og positivprocenten er på 2,18. Vi undersøger lige nu muligheden for at iværksætte forebyggende initiativer, der kan bidrage til at modvirke den stigende smitte. Blandt andet bliver der senere i dag udsendt SMS’er til alle borgere i området med en kraftig opfordring til at lade sig teste,” skriver han i opslaget, der er lagt på Facebook mandag.

Håber, at alle vil tage det alvorligt

Simon Aggesen håber, at “alle tager restriktionerne alvorligt, holder afstand og bliver testet.

“Det er helt afgørende for, at vi ikke skal til at lukke dele af byen ned. Jeg håber, at I vil dele denne vigtige opdatering, så vi kan undgå en lokal nedlukning,” lyder det fra Frederiksberg Kommunes borgmester.