Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Her bliver 17-18 årige inviteret til at modtage vaccine

Sundhed

21/5/21 9:58

LTT

Indtil nu har vaccinerne været forbeholdt befolkningen over 50 år. Nu er tiden kommet til en yngre del af befolkningen.

I går blev de 16-årige og 49-årige inviteret til at modtage en vaccine, nu tilbydes nye årgange vaccinen, og bør derfor holde øje med en invitation i e-boks. I Region Hovedstaden bliver fire årgange under 50 år nu inviteret til at modtage en coronavaccine. Det skriver DR. De fire årgange det drejer sig om er de 17-årige, 18-årige, 47-årige og 48-årige. 

Forventer at invitere 77.000 personer
“I dag forventer vi at kunne sende invitationer ud til i alt 77.000 personer under 50 år, og så vil de kunne booke tid til vaccination allerede i aften eller i morgen” siger Jonas Egebart, vicedirektør på Nordsjælland Hospital og formand for Region Hovedstadens vaccinations-taskforce til DR.

Region Hovedstaden som de første 
Igår blev de 16-årige og 49-årige inviteret til at modtage en coronavaccine i region Hovedstaden. Region Hovedstaden er de første i landet, der er begyndt at invitere befolkningen under 50 år til deres første vaccine stik. I region Hovedstaden er den gennemsnitlige alder laver end i de resterende fire regioner, og derfor er de klar til at tilbyde befolkningen under 50 år, deres første vaccine det skriver DR. 

30 procent er vaccineret 
I dag er cirka 30 procent af den danske befolkning blevet vaccineret, eller har modtaget det første stik. Ifølge den danske vaccineplan, forventes det, at alle der vil modtage en vaccine, er vaccineret i slutningen af august måned. 

 

Annonce