Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Her skal du stadig bære mundbind

Sundhed

15/6/21 6:51

LTT

Indtil Sundhedsstyrelsen har oplyst, om mundbindet stadig bør bruges på hospitaler, gælder kravet fortsat. Det oplyser TV2.

Igår mandag, kunne borgere i Danmark, smide mundbindet, efter mange måneders brug hos eksempelvis frisøren, i supermarkeder og på restauranter. Men på hospitaler i Danmark, vil man stadig blive mødt med kravet om at bære mundbind. Det skriver Jyllands-Posten, der har talt med fire af landets universitetshospitaler, der alle meddeler, at kravet fortsat gælder fra mandag.

Afventer retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen
Grunden til at hospitalerne endnu kræver at der bæres mundbind, skyldes at hospitalerne endnu ikke har fået nogle klare retningslinjer fra Sundhedsstyrrelsen om, hvorvidt mundbindet også kan smides på hospitaler.

Hospital ønsker ikke at skabe ‘unødig forvirring’
Chef for ledelse og Kommunikation på Aarhus Universitetshospital, Hanne Dahlrup siger til Jyllands-Posten at hospitalet ikke ønsker at skabe "unødig forvirring", inden man har en klar udmelding. “Indtil vi har en klar melding fra Sundhedsstyrelsen, fortsætter vi som hidtil med krav om mundbind og holder fast i den nuværende skiltning. Vi ønsker ikke at skabe unødig forvirring frem og tilbage. Så for at undgå det er det bedre at vente på en afklaring.” 

Hospitalerne kræver mundbind
På Rigshospitalet har de samme holdning, ligesom Odense Universitetshospital, på deres Facebook minder de om, at mundbindet ikke skal smides på hospitalet mandag, hverken på hospitalsgangene, testcentre eller vaccinationscentre.“Vi afventer at høre fra Sundhedsstyrelsen, om de ændrede regler for mundbind også gælder på sygehuse og i resten af sundhedsvæsenet. Vi håber på jeres forståelse og vil naturligvis ændre reglerne i det øjeblik, vi får besked om det.” Skriver Odense Universitetshospital på Facebook. Aalborg Universitetshospital skriver også på Facebook, at man afventer retningslinjer.

Meldingen fra regeringen, var torsdag morgen at fjerne kravet om mundbind eller visir alle steder, undtagen i offentlig transport, når man står op. 

 

Annonce