Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hold øje med din e-boks: Vigtigt brev på vej til tusindvis af danskere

Sundhed

12/3/21 10:34

Theis

Mange danskere bedes holde et vågent øje med deres e-boks, hvor der er et vigtigt brev på vej.

Der sprang lidt af en bombe i går, da vaccinen fra AstraZeneca blev sat på pause efter, at en dansk kvinde døde af en pludselig opstået blodprop.

Blodproppen kan være en bivirkning af vaccinen, og selvom det endnu ikke er sikkert, at vaccinen har været årsagen til det, har man valgt at sætte vaccinen på pause.

Mange danskere var allerede blevet vaccineret med vaccinen, og disse danskere kan nu se frem til et brev i deres e-boks.

Her vil de få besked på, hvad der nu skal ske.

Det er TV2 der beretter om, at Lægemiddelstyrelsen vil sende brev ud til de personer, der indenfor de seneste to uger er blevet vaccineret med AstraZeneca.

Ifølge TV2 fremgår det af brevet, at man skal være ekstra opmærksom, hvis man i mere end tre dage efter modtagelse af vaccinen føler længerevarende symptomer.

Er dette tilfældet, bør man kontakte sin læge.

“Man bør også konsultere sin læge, hvis man oplever nye symptomer inden for de 14 dage, efter at eventuel almindeligt kendte, forbigående symptomer, som er oplevet de første dage efter vaccinationen, er forsvundet,” sådan lyder beskeden i brevet ifølge TV2.

Noget af det man skal være opmærksom på, er blandt andet kraftig hovedpine, mavesmerter m.m.

AstraZeneca-vaccinen er i første omgang sat på pause i 14 dage, indtil man har taget en vurdering om, hvorvidt man skal fortsætte med at vaccinere danskerne med vaccinen eller ej.

Annonce