Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Hvid Januar": Det sker der uge for uge med din krop, når du ikke drikker alkohol

Sundhed

07/01/2024 14:32

J. Bøgen

At lade være med at drikke har en række fordele lige fra at spare penge og tabe sig til at forbedre dit blodtryk.

"Hvid januar" er begyndt, da millioner af mennesker har lovet denne uge at holde en måneds pause fra at drikke.

Fra at spare penge, få mere energi til vægttab rapporterer mange mennesker en forbedring i deres liv på tværs af en række faktorer. Fra den første uge har eksperter fra Priory Group nedbrudt, hvad der sker uge for uge, når folk skærer ned på alkohol.

Fordele ved at stoppe med at drikke kan være mentale, fysiske og følelsesmæssige. Alcohol Change UK, der markerer 10 års jubilæum for sin kampagne, siger, at folk, der deltager i deres udfordring, rapporterer om mere energi, forbedret koncentration, forbedret humør og mere.

Dem, der deltager i den månedslange udfordring, kan allerede føle en virkning. Eksperter fra Priory Group talte med Daily Star om virkningerne af "Tør januar" på din krop uge for uge.

Uge 1

I den første uge uden alkohol er du sandsynligvis mest tilbøjelig til at give efter, hvis du er en vanemæssig drikker, ifølge eksperterne.

Men hvis du holder fast i det, vil du bemærke, at din søvn begynder at regulere sig. Alkohol får dig til at falde hurtigere i søvn, så det kan være svært at sove i starten, men kvaliteten af din søvn lider også, når du drikker alkohol.

Det, du måske finder lettere, er at træffe sunde madvalg. Uden alkohol vil du også træffe bedre valg med mad, sandsynligvis spise mindre junkfood også.

En anden fordel for din krop er et løft til din hydrering. Alkohol er en diuretikum, hvilket betyder, at det dehydrerer dig. For eksempel får seks glas vin dig til at miste 19-24 glas vand, hvilket betyder, at alt det vand, du forsøger at drikke i løbet af dagen, har været forgæves.

Hvis du undlader at drikke, vil du dog bemærke, at du kan koncentrere dig lettere, og du vil føle dig mindre træt.

Uge 2

Nu i din anden uge vil du begynde at mærke alle fordelene ved bedre søvn og hydrering. På dette tidspunkt vil din motivation få et løft, og din hud vil forbedre sig, da den bliver mindre hævet og mere sund.

Hvis du er en af de uheldige mennesker, der lider af sure opstød eller halsbrand, vil du også se en reduktion i disse symptomer, da alkohol er kendt for at irritere maveslimhinden.

Uge 3

Bare tre uger inde vil du rent faktisk have sænket dit blodtryk samt sparet en hel masse kalorier.

Hvis du drikker seks pints om ugen, vil du have sparet 3.240 kalorier. I mellemtiden vil du for seks glas vin have sparet næsten 3.000 kalorier.

Med de bedre madvalg, du sandsynligvis træffer, er du godt på vej til en slankere krop.

Uge 4

Giv dig selv et klap på skulderen for at have fuldført "Hvid januar". På dette tidspunkt føler du dig sandsynligvis fantastisk.

Din hud vil utvivlsomt se meget bedre ud, da acne er kendt for at forsvinde, og eventuel tørhed også. Tillykke med at have gennemført udfordringen - du vil have sparet penge, fået forbedret humør og måske endda tabt dig.

Kilde: DailyRecord

Mest Læste

Annonce