Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

I Sverige hærger tredje bølge

Sundhed

20/5/21 12:38

LTT

I Sverige er lægerne udmattede og afdelingerne presset i bund. Formanden for de danske intensivlæger Joachim Hoffmann-Petersen, har onsdag sendt en besked til sine svenske kollegaer med teksten “Hvad har I brug for?” Til TV 2 forklarer han, at grunden til at han skrev til dem, er fordi at de ikke har mange patienter, og at deres personale er friske, raske og vaccinerede.

Afviser hjælp
Anette Nyberg den svenske formand for intensivlægerne er glad for tilbuddet, men svarer også at det er de svenske myndigheder der skal anmode om assistance, og indtil nu har de afvist at gøre det. 

Er ved at tage pusten
De svenske intensivafdelinger er ved at tage pusten, under det pres der er med de mange indlagte coronapatienter, da Sverige står midt i tredje bølge. “De er presset i bund og har været det i meget lang tid. Det, de har brug for, er personale, for deres læger og sygeplejerske er udmattede” siger Joachim Hoffmann-Petersen til TV 2.

Ingen har været belastet
“Der er afdelinger i Danmark, der har ydet en kæmpe indsats. Men ingen har været belastet i bund, og det er mit klare indtryk, at vi sagtens kan finde frivillige til at tage afsted. Vi kan have minibusser klar inden for et døgn.

Alternativt kan Danmark hente patienter. De fleste regioner bør kunne tage cirka 10 patienter, så Danmark kan behandle omkring 50 svenske coronapatienter ad gangen” siger Joachim Hoffmann-Petersen til TV 2.

Kommer ikke til at skade danske patienter
Joachim Hoffmann-Petersen garanterer at de ikke kommer til at skade de danske patienter, på de danske intensivafdelinger. “I foråret havde vi 150 coronapatienter, da det toppede i Danmark. Nu har vi 20-30 patienter. Vi kan frigøre masser af kapacitet i Danmark” siger han.

Selvom Socialstyrelsen anerkender at det er en alvorligt situation, har de endnu ikke planer om at anmode nabolande om hjælp. Det skriver TV 2.

 

Annonce