Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Indisk coronavairant bekymrer SSI: 50 procent mere smitsom

Sundhed

17/5/21 12:54

LTT

I Danmark er der fundet 52 tilfælde af den indiske variant af coronavirus.

 

Indtil nu, viser undersøgelser at den nye variant er mere smitsom end den britiske. Det skaber bekymring i Danmark. Tyra Grove Krause, faglig direktør hos Statens Serum Institut. siger til TV 2 “Der har jo været en mistanke om øget smitsomhed, og det ser nu også ud til at være tilfældet i England, hvor man kan se en vækst af den indiske variant, og hvor den i nogle områder ser ud til at fordobles hver uge. Så det er selvfølgelig en variant, vi er bekymrede for kan sprede sig i Danmark”

 

Indtil nu har Statens Serums institut ikke været bekymret for den indiske variant. Men nu er understreger Tyra Grove Krause, at det er bekymrende.

Ekspertgruppen SAGE har lavet et estimat, der vurderer at denne type er op til 50 procent mere smitsom end den britiske variant. Det giver grund til påpasseligehed herhjemme lyder det fra Mads Albertsen, der er professor ved Institut for Kemi og Biovidenskab på Aalborg Universitet til TV 2. 

 

Han uddyber: “Hvis det virkelig er rigtigt, at den er 50 procent mere smitsom, så har vi et problem. Men jeg tror, det er alt, alt, alt for tidligt at konkludere lige nu”.

Annonce