Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Indisk coronavariant: Vækker nu bekymring hos myndighederne

Sundhed

11/6/21 9:19

LTT

I starten vakte den indiske coronavariant ikke bekymring hos de danske sundhedsmyndigheder, men det gør den nu.

Først udtalte Sundhedsmyndighederne at den ikke var særligt bekymrende, derefter bekymrede den myndighederne, da det så ud til at den var mere smitsom, herefter blev der indført restriktioner for britisk rejsende (hvor den indiske variant florerer), og nu lyder det fra de danske myndigheder, at de gerne vil udskyde tidspunktet for hvornår den indiske variant kan blive dominerende i Danmark, så længe som muligt. Det skriver TV 2.

Skabte tvivl om genåbning
Den indiske variant har skabt tvivl om Storbritanniens plan for genåbning af landet. Henrik Uldum, direktør for Statens Serum Institut (SSI) siger at det tyder på, ifølge tidlige data, at varianten er 50 procent mere smitsom end den allerede smitsomme britiske variant. Det er noget de britiske eksperter har advaret om, siden maj.

Bekymring i Danmark
Bekymringen for den indiske variant kom også til udtryk tirsdag, hvor de danske myndigheder indførte skærpede restriktioner fra de britiske byområder Bedford, Blackburn, Darwen, Bolton og Rossendale. Netop fordi at spredningen af den indiske variant har været koncentreret i de områder. Det betyder at besøger man et af de områder, skal man efterfølgende i karantæne i 10 dage, når man kommer til Danmark. 

 

Annonce