Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kommune ramt af indisk delta-variant

Sundhed

16/6/21 7:05

LTT

Den indiske-variant, også kaldet delta-varianten har andre symptomer, end vi hidtil har skulle være opmærksomme på.

Med delta-varianten, oplever mange det som en forkølelse. Mandag blev 848 elever sendt hjem i Hillerød, det sker efter at fire elever er konstateret smittet med delta-varianten. Netop fordi de var smittet med en variant, skal ikke blot andet led til de smittede isoleres men også tredje led. Det oplyser TV 2.

154 tilfælde af Delta-variant
Der er i alt fundet 154 tilfælde af Delta-varianten i Danmark, det er et stigende antal de seneste uger. Selvom smitten i Danmark er på et lavt niveau, tager de danske myndigheder varianten meget alvorligt. 

SSI er bekymret
Statens Serum Institut (SSI) er især bekymret, fordi Delta-varianten er mere smitsom, og fordi man bliver mere syg af den, tyder tidligere erfaringer på. Derfor er de også ekstra opmærksomme på at få stoppet smittespredningen. “Vi tror ikke, at vi kan forhindre, at den kommer til at overtage epidemien, men vi vil gerne udskyde det tidspunkt, hvor den kommer til at overtage, indtil vi har så mange vaccinerede som muligt, siger Henrik Ullum” der er direktør for Statens Serum Institut, til TV 2.

Nye symptomer
Tidligere har Sundhedsstyrelsen offentliggjort typiske symptomer på Covid-19, hvilket er: feber, tør hoste, vejrtrækningsbesvær, tab af smags- og lugtesans, træthed og ondt i halsen. Ifølge britiske eksperter, er det anderledes med Delta-varianten, ifølge dem, er hovedpine det mest fremtrædende symptom, samt ondt i halsen, løbende næse og feber. 

Storbritannien udskyder genåbningen
I Storbritannien har de taget konsekvensen af den udbredte smitte med Delta-varianten, premierminister fortalte mandag på et pressemøde, at England udskyder genåbningen med fire uger, for at få så mange som muligt vaccineret, netop på grund af Delta-varianten der florerer i landet, hvor mere end 90 procent af de smittede, er smittet med netop denne variant. 

 

Annonce