Kovending: Regeringen genåbner lyntest

Sundhed

29/10/21 5:37

Redaktionen

For kun 20 dage siden lukkede lynteststederne. Nu bliver de åbnet igen.

Det er ikke mere end 20 dage siden, at de sidste lyntestcentre blev lukket ned. Nu mener regeringen, at der igen er behov for, at danskerne kan få taget en kviktest.

Derfor har de besluttet at genindføre lyntestcentrene med en daglig kapacitet på 100.000 test på tværs af hele landet. Det oplyser Styrelsen for Forsyningssikkerhed i en pressemeddelelse.

"Smitten i samfundet stiger, og flere har igen behov for at blive testet," skriver Styrelsen for Forsyningssikkerhed i sin pressemeddelelse.

Foruden genindførelsen af lyntestcentre med en daglig kapacitet på 100.00 test, fortæller Styrelsen for Forsyningssikkerhen, at man også har besluttet at opskalere PCR-kapaciteten, så der fremadrettet er kapacitet til 150.000 test om dagen. 

"For at imødekomme behovet for test har regeringen besluttet at opskalere PCR-kapaciteten til 150.000 test om dagen og samtidig at genindføre hurtigtest med en kapacitet på 100.000 daglige test," fortsætter styrelsen.

Det er derfor noget af en kovending for regeringen, da det kun er 20 dage siden, at de sidste lyntestcentre blev lukket ned. Af meddelelsen fremgår det, at de private leverandører har fået 14 dage til at etablere muligheden for kviktest.

Derudover skriver DR, at det i nogle kommuner vil blive sat ekstra hurtigt i gang. Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke er der tale om kommunerne Ishøj, Glostrup, Brøndby og Albertslund.

Annonce