Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Lægemiddelstyrelsen: Kvinde død af vaccine havde et usædvanligt sygdomsbillede

Sundhed

15/3/21 9:10

Theis

Lægemiddelstyrelsen fortæller, at kvinden fra Danmark havde blodpropper i små og store kar samt et lavt antal blodplader.

Det blev bekræftet, at en 60-årig kvinde i Danmark mistede livet af en blodprop efter at have fået coronavaccinen fra AstraZeneca. Det blev derefter beslutet, at man ville sætte brugen af AstraZeneca i bero. 

Det er ikke meget, man ved om dødsfaldet, men Lægemiddelstyrelsen oplyser nu, at man har valgt at reagere på dødsfaldet, da man kan se et usædvanligt sygdomsbillede i sagen.

Det skriver TV2.

"De norske tilfælde af dødsfald efter vaccinationer med AstraZenecas vaccine mod corona ligner det danske. Det er meget vigtigt at understrege, at vi fortsat ikke ved, om det skyldes vaccinen. Sagen undersøges grundigt i DK og EU," skriver Mette Aaboe Hansen i et opslag på Twitter.

Det er et lignende sygdomsbillede, som Lægemiddelstyrelsen fandt i andre indberetninger i bivirkningsdatabasen. 

Lægemiddelstyrelsen beretter, at kviden havde blødning og blodpropper i små og store kar, såvel som et lavt antal blodplader. Det er meget usædvanligt, hvorfor sagen bliver undersøgt i Det Europæiske Lægemiddelagentur. 

Ny melding fra Norge

I Norge har man også oplevet bivirkninger, som er tilsvarende i sygdomsbilledet. Lekemiddelverket - Norges lægemiddelstyrelse - har modtaget meldinger om tilfælde af blodpropper eller hjerneblødninger. 

Dette skulle være blandt yngre personer, der har fået coronavaccinen fra AstraZeneca. De skulle ligeså have oplevet, at de yngre personer, der er blevet vaccineret for coronavirus med AstraZeneca, også har fået hudblødninger eller blå mærker. 

Lekemddelverket lægger ikke skjul på, at det er meget alvorligt, da det kan være et tegn på, at man har et nedsat antal blodplader. 

AstraZeneca hæver dog fortsat, at der er intet, der peger på, at deres vaccine ikke skulle være sikker.