Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

LIGE NU: Corona-restriktioner bliver lempet

Sundhed

16/11/20 10:00

Theis

Grundet et stabilt smittetal bliver flere corona-restriktioner nu lempet.

I slutningen af sidste uge kom det frem, at der ville komme lempelser på flere af de corona-restriktioner, der er blevet indført i Danmark i løbet af den seneste tid.

Coronasmitten er nemlig begyndt at stabilisere sig igen, og derfor vil Nordjylland i dag mærker lempelser af de coronatiltag, der blev indført i forbindelse med den muterede minksmitte.

Herunder kan du se et overblik over, hvilke restriktioner der bliver ophævet i Nordjylland fra i dag mandag den 16. november.

  • Børn på udvalgte klassetrin (5.-8. klasse) må komme tilbage i skole.

  • Borgere må rejse på tværs af kommunegrænser inden for de syv nordjyske kommuner.

  • Den kollektive trafik inden for kommunegrænserne åbner igen.

De kommuner der blev ramt af restriktioner på grund af smitten fra mink, er Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø. Pr. dags dato vil ovenstående restriktioner dog blive ophævet.

Forventer redegørelse snart

En af de ting der særligt ventes på i disse dage, er den redegørelse omkring hele mink-fadæsen. Sagen hvor regeringen gav ordre til, at alle mink i Danmark skulle aflives, men det viste sig altså, er der ikke var lovhjemmel til dette.

Mette Frederiksen har igangsat en redegørelse for at finde ud af, hvor det præcist er gået galt, men hos oppositionen kræver de, at der skal falde hoveder. Nye Borgerliges Pernille Vermund mener, at Mette Frederiksen og hele regeringen bør gå af.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.