Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

LIGE NU: Lukker grænsen til Danmark i en måned

Sundhed

22/12/20 9:18

Theis

I frygt for den nye mutation af coronavirus, lukkes grænsen til Danmark nu i en måned.

Den svenske indenrigsminister Mikael Damberg, bekræfter i dag, at Sverige lukker grænsen til Danmark. Det er som følge af den nye mutation af coronavirus, der er lige nu spreder sig med lynets hast i England og der også er fundet tilfælde af i Danmark. Lukningen af grænsen træder i kraft til midnat. Det skriver Ekstra Bladet.

En af årsagerne til at Sverige nu lukker grænsen, er frygten for, at danskerne vil strømme over grænsen for at julehandle - nu hvor de danske storcentre er lukket ned.

“Det kan få mange danskere til eksempelvis at tage til Malmø for at købe julegaver,” fortalte Mikael Damberg på et pressemøde tidligere i dag.

Indrejseforbuddet, som Sverige mandag har indført for rejsende fra Danmark og Storbritannien, gælder en måned.

Det meddeler den svenske regering ifølge nyhedsbureauet TT. Forbuddet træder i kraft ved midnat natten til tirsdag.

Bornholm rammes af grænselukning

Sidder du på Bornholm, eller har du planer om at skulle til Bornholm, så rammes du også af lukningen. Netop her til aften skriver transportminister Benny Engelbrecht (S) på Twitter

"Rejsende til og fra Bornholm skal efter svensk grænselukning, som det er oplyst mig fra svensk side, via Køge eller med fly. Ekstra afgange vil derfor blive sat ind. Gods og få andre undtagelser. Nærmere info følger snarest."

Derudover er grænsen stadig åben for svenske statsborgere, så er man svensk statsborger, kan man fortsat krydser grænsen til Sverige som man vil. Også dem der enten bor eller arbejder i Sverige er undtaget og får lov til at krydser grænsen - det samme gælder folk som transporterer gods.

“Vi gør det her for at beskytte det personale, der er tvunget til at tilbringe jul og nytår på sygehuse og akutmodtagelser rundt om i Sverige,” fortæller indenrigsministeren.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.