Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Lukker ned efter fund af Delta-variant

Sundhed

18/6/21 7:32

LTT

Portugals sygehusvæsen var tidligere i foråret presset helt i bund af den engelske mutation. Nu spreder den indiske mutation ved navn Delta sig i landet.

I denne weekend vil rejser ind og ud af Lissabon være blive forbudt, det sker efter at den den indiske, også kaldet Delta-varianten er begyndt at brede sig. Regeringen oplyser torsdag, at ind- og udrejseforbuddet gælder i to og en halv dag, lige foreløbigt. Borgere der ikke bor i Lissabon, vil kun kunne tilgå hovedstaden, hvis der foreligger helt særlige omstændigheder. På bare 24 timer oplevede Lissabon en stigning på 928 smittetilfælde, det tal er det højeste siden februar. I hovedstaden Lissabon udgør stigning 75 procent at de nationale smittetilfælde, selvom kun 27 procent af befolkning bor i hovedstadsområdet. Det oplyser Ekstra Baldet. “Det er ikke en let beslutning at sætte sådanne tiltag i værk. Men i vores øjne er de nødvendige, så den situation, der lige nu er her i Lissabon, ikke spreder sig til hele landet.” Siger premierminister Mariana Vieira da Silva. 

Holder øje med varianten
Herhjemme holder Statens Serums Institut (SSI) et skarpt øje med Delta-varianten. Varianten har vist sig at være mere smitsom end de med de tidligere varianter af coronavirus vi kender til, derudover har den vist sig at have andre symptomer, der ifølge forskere kan være skyld i, at den er mere smitsom. 

 

 

Annonce