Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Madlavning og 9 andre hverdagsaktiviteter, der holder dig i form gratis

Sundhed

06/04/2024 13:59

J. Bøgen

Du får ordnet en masse i hjemmet samtidig!

Dr. Zoe Williams fortæller, at du ikke behøver at bruge en formue for at forblive aktiv og sund – det, at forbedre dine daglige rutiner, kan være lige så godt.

Rengøring af hjemmet og en øgning af dine daglige skridt, f.eks. ved at gå i stedet for at køre, kan gå langt i forhold til at gavne helbred og mental velvære - og det vil ikke koste dig en krone.

Andre daglige aktiviteter, der garanterer at holde folk i tip-top form, inkluderer at støvsuge eller feje dit hjem - især hvis du tænder for dine yndlingssange og tilføjer nogle dansebevægelser til denne daglige opgave.

Det samme gælder at lege med kæledyr og børn eller børnebørn, eller endda bøjning og strækning involveret i at tømme opvaskemaskinen eller vaske op og sætte det væk.

Dr. Zoe Williams' bedste måder at holde sig gratis i form

At rede sengen for sind, krop og sjæl - At begynde dagen med at rede din seng kan have fordele, herunder at reducere stress, hjælpe med at rydde dit sind og forbedre dit humør - det er en fantastisk måde at blidt vække din krop på og sætte tonen for en aktiv dag.

Støvsugning eller fejning til dine yndlingssange - Når du støvsuger eller fejer gulvet, engagerer bevægelsen med at skubbe og trække dine arme og skuldre, samtidig med at det opfordrer dig til at bevæge dig mere rundt i dit hjem, hvilket giver en let helkrops kardio-træning.

At bære madindkøb for at maksimere bevægelse - At bære tunge poser med madindkøb fra supermarkedet til dit hjem er en kombineret kardio- og vægtløftningsøvelse i forklædning.

At lave mad - Mens du laver lækre retter i køkkenet, bidrager de bevægelser, du laver, til en mild helkrops træning. At løfte gryder og pander ud af skabet, hakke ingredienser, røre og blande involverer alle små armbevægelser, der kan bygge op til mere aktiv madlavning.

At lege med kæledyr eller børn - At engagere sig i leg med dit kæledyr eller de små i din familie, om det er at kaste legetøj til dem at hente eller jagte dem rundt, kan være en sjov og naturlig træningssession, der engagerer hele din krop, afhængigt af hvordan du har det.

At vaske bilen - Det handler ikke kun om renlighed, det er en helkrops træning i forklædning. Skrubning og strækkebevægelser kræver arbejde med dine arme og maveregion, mens bøjning og strækning engagerer dine ben.

At gå og tale - at være aktiv, mens du taler i telefon - Om du er ude og går eller simpelthen indendørs vandrer rundt i din stue, er en fantastisk måde at øge dit skridttal uden engang at indse, at du har gjort det.

At støve af overflader eller rengøre vinduer - Støvning af høje hylder eller rengøring af vinduer og komme ind i de svært tilgængelige hjørner involverer strækning og rækkevidde, som aktiverer din overkrop og kan kræve balance, hvis du skal træde op på noget for at nå de svært tilgængelige steder - alt sammen tæller det med til dine daglige fysiske aktivitetsniveauer.

Havearbejde og komme ud i naturen - Havearbejde er en holistisk træning, der kombinerer squatting, bøjning, løft og rækkevidde. Når du passer planter og graver i jorden, engagerer du hele din krop. At være udenfor i naturen kan også give dig en følelse af frihed og har andre fordele, herunder at få noget D-vitamin (om sommeren) og frisk luft i dine lunger.

At tømme opvaskemaskinen eller vaske op - At tømme og fylde opvaskemaskinen bidrager til en mild daglig kardio-træning, der engagerer din kerne, arme og ben og bidrager til en generel muskeltoning. Når du rækker, løfter og bøjer, engagerer du flere muskelgrupper på tværs af kroppen. Håndvask af tallerkener, gryder og pander engagerer også dine arme og skuldre, når du skrubber, skylles og løfter tallerkener op af vandet og op på afdrypnings

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce