Foto: Shutterstock

Magnus Heunicke med ny corona-udmelding

Sundhed

07/04/2021 10:12

Theis

Det aktuelle kontakttal er nu blevet udregnet.

På dagen hvor næste skridt i genåbningen af Danmark finder sted, så er kontakttallet faldet fra 1,1 til 1,0. Det fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på det sociale medie Twitter. 

Meldingen kommer på dagen, hvor mange ansatte har første arbejdsdag efter påskeferien og landet tager et skridt mere tilbage mod en mere normal hverdag. 

Hver tirsdag offentliggøres det aktuelle kontakttal og i denne uge går netop dette tal den rigtige vej, fortæller ministeren. 

"Dagens kontakttal er beregnet til 1, det vil sige, at epidemien i Danmark er stabil," skriver Magnus Heunicke i et opslag på Twitter. 

Påsken spøger

Siden coronavirussen først kom til landet, har kontakttallet været et af dem, som myndighederne holder ekstra godt øje med. Det er der en særlig grund til. 

Kontakttallet er vigtigt, fordi det viser, hvordan epidemien opfører sig.

Hvis tallet er under 1.0, så aftager epidemien, hvis det er 1.0, så står epidemien i stampe men er det derimod over 1.0, så er den i vækst. 

Der er dog et lille aberdabei i dagens talt, understreger Magnus Heunicke. Den netop overståede højtid - påsken - indgår ikke i beregningen, fortæller Magnus Heunicke. 

"Hvis der har været øget aktivitet i forbindelse med påskedagene, indgår dette dog endnu ikke i beregningen. Men: Det er stadig et godt udgangspunkt for dagens genåbninger." 

Mest Læste

Annonce