Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen: Særligt én ting er afgørende

Sundhed

02/11/20 11:06

Theis

Nu udtaler statsministeren sig.

Det er formentlig gået de færrestes næse forbi, at coronaen bider mere fra sig, end vi har været vant til i løbet af sommeren. 

Fredag i den netop forgangne uge rundende Danmark en trist milepæl. Her blev det højest antal nysmittede på et døgn nogensinde konstateret. Det fortalte Statens Serum Institut fredag eftermiddag. 

Den barske nyhed fik statsminister Mette Frederiksen (S) til tasterne på Facebook, hvor statsministeren skrev et opslag om situationen.  

"Det højeste antal smittede med corona i Danmark på et døgn er i dag blevet offentliggjort. 1191 tilfælde. Rigtig mange er også blevet testet. Det er godt. Men tallet er fortsat for højt."

En ting er altafgørende

Mette Frederiksen opslag kommer på bagkant af et virtuelt møde, som statsministeren har haft med Danmarks ambassadører rundt om i Europa. Det er netop de europæiske lande, som netop nu er epicentret for corona med svimlende smittetal i flere lande.

"Ambassadørerne kunne fortælle om hårde restriktioner. Total nedlukning af barer og restauranter. Udgangsforbud. Strenge grænser for hvor mange man må se. Det går desværre den forkerte vej," skriver Mette Frederiksen, inden hun deler det våben, som hun mener er altafgørende i kampen mod corona:

"Mødet bekræftede mig i, at det ligesom i foråret er helt afgørende at handle hurtigt. Som vi foreløbigt har gjort det i Danmark."

Slutteligt takker hun danskerne for deres store indsats i en svær tid. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.