Foto: Transport- og Boligministeriet
Foto: Transport- og Boligministeriet

Mundbindskrav i kollektiv transport og til køreprøver forlænges

Sundhed

14/12/20 9:44

Theis

Mundbindskravet i kollektiv transport er forlænget til 1. marts 2021. I den forbindelse er reglerne om ansatte i den kollektive transports brug af mundbind ændret. Derudover bliver krav til mundbind i forbindelse med erhvervelse af kørekort forlænget til 1. marts 2021.

Både passagerer og ansatte i den kollektive transport skal bruge mundbind. Derudover er der krav til brug af mundbind under køreprøver og for undervisning på køreskoler. Kravene forlænges nu til den 1. marts 2021.

Derudover bliver kravene til de ansatte justeret, så det understreges, at der er transportørens ansvar, at de ansatte bruger mundbind. Derudover gælder som noget nyt, at ansatte bag afskærmning ikke skal bære mundbind. Hermed sidestilles chaufførerne i den kollektive trafik med ansatte i andre brancher.

"De ansatte i den kollektive transport er i frontlinjen og har været det siden coronaen ramte os i foråret. Det er derfor utrolig vigtigt, at de passer ekstra godt på sig selv og bruger mundbind eller visir, når de er på arbejde. Det er arbejdsgivernes ansvar, at de forskellige krav overholdes, og jeg er glad for de justeringer af reglerne, vi nu har fået lavet," siger transportminister Benny Engelbrecht.

Ændringen af bekendtgørelsen om krav om mundbind i kollektiv transport træder i kraft den 12. december 2020. Kravet om mundbind eller visir gælder altid, når bussen er i rute, også selvom der ikke er passagerer. Kravet gælder også taxichauffører, som dog kun skal have mundbind eller visir på, når der er passagerer i bilen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.