Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nedslående vaccine-nyheder

Sundhed

17/6/21 8:45

LTT

CureVac, den tyske vaccine, har vist en effektivitet på blot 47 procent, dermed opfylder de ikke de statistiske succeskriterier. Det skriver biotekselskabet i en pressemeddelelse.

Undersøgelserne af vaccinen fortsætter
I studiet er der brugt 40.000 forsøgspersoner, og vaccinen er blevet testet i sammenhæng med mindst 13 varianter af coronavirus. Resultaterne er foreløbige og undersøgelserne af vaccinen fortsætter. CureVac er ved at afslutte de afgørende studier, men har endnu ikke ansøgt om at få den godkendt.

Kommer næppe til at spille en rolle
Sundhedsstyrelsens Søren Brostrøm meddelte den 10. juni at vaccinen fra CureVac var forsinket, og at den næppe kommer til at spille en rolle i det danske vaccineprogram “Vi må se i øjnene, at vi må udrulle vores vaccineprogram med de to vacciner, vi har.” Sagde Søren Brostrøm på et pressemøde 

Effektivitet på 47 procent er i underkanten
Professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet, Henrik Kolmos, mener ikke at det kommer til at have betydning for det danske vaccinationsprogram. Ganske enkelt fordi vaccinen ikke er medregnet i vaccineplanen. “Det er, som det er. Det korte af det lange er, at vores plan bygger på Pfizer og Moderna og ikke CureVac.” Siger han til TV 2. Han vurderer ydermere at en effektivitet på 47 procent er i underkanten af, hvad der er acceptabelt. Pfizer og Moderna har vist sig at være 90 procent effektive. 

Planen skal opdateres
Sundhedsstyrelsen regnede med at de første CureVac-doser ville komme i juni. Det tidspunkt er dog blevet rykket. Ifølge Sundhedsstyrelsens vaccinekalender forventes der 40.000-70.000 CureVac-doser om ugen i juli. Den plan skal ifølge Søren Brostrøm opdateres. 

 

Annonce