Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Norsk overlæge: Pandemien er så godt som ovre

Sundhed

07/6/21 8:49

LTT

I Norge mener overlæge Preben Aavitsland hos Folkehelseinstituttet (FHI - Norges sundhedsstyrelse) at pandemien er ovre.

Antallet af smittede og indlagte er kommet ned på et så lavt niveau, at overlægen udtaler at pandemien i Norge er så godt som ovre. “Her i Norge er pandemien så at sige ovre. Der er ganske få, som bliver indlagt på sygehusene og mindre end et par tusinde smittetilfælde om ugen. Tallene går hurtigt ned, samtidig med at flere bliver vaccinerede. Vi vil se små udbrud hist og her, men vi ved, hvordan vi skal stoppe dem. En brandchef ville sige: Skovbranden er slukket, og faren for folk og bygninger er ovre, men der er lidt efterslukning her og der,” siger han til NKR. 

Lavt smittetal
I Norge har antallet af smittede været på omkring 200 om ugen i marts og april, i det seneste uger ligger tallet på 50. Preben Aavitsland mener at antallet af indlæggelser tegner et billede af, hvordan det går med pandemien. 

Det er for tidligt at fastslå
Direktør hos norske FHI, Camilla Stoltenberg, udtaler i kølvandet på overlægens udmelding at det er for tidligt at fastslå fra FHI’s side, hun siger videre at det dog er en glædelig udvikling, med hentydning til de lave smittetal og få indlæggelser landet har. 

Betydelige restriktioner
Selvom antallet af indlagte og smittede er på sit laveste i Norge, er der stadig betydelige restriktioner, herunder et karantænekrav for indrejsende. Ifølge Preben Aavitsland bør Norge vende fokus mod andre lande, og hjælpe dem med at komme igennem pandemien. 

Laveste smittetal i norden
Norge har registreret 785 cororndødsfald, Danmark har registreret 2518 dødsfald men de i Sverige har registreret 14.523 dødsfald. Ser man på tallet i forhold til indbyggere, har Norge 147 dødsfald per en million indbyggere, Danmark har 432 mens Sverige har 1411.

 

Annonce