Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ny corona-variant: Muligvis resistent overfor immunbehandlinger

Sundhed

23/6/21 8:09

LTT

En ny variant af covid-19 ses nu i Indien.

I Indien har de registreret en ny variant af covid-19, og den nye variant er i familie med Delta-varianten, som udløste anden bølge. 

“En bekymrende variant”
Den nye delta-variant kaldes for Delta plus og er ifølge regeringen “en bekymrende variant”. Derfor rådes indiske delstater nu til at øge antallet af test. Det rapporterer blandt andre Reuters og BBC. 

Mere smitsom end de tidligere versioner
Den almindelige Delta-variant har spredt sig over Indiens grænser, også i Danmark. Delta-varianten er mere smitsom end de tidligere versioner vi kender til af covid-19, og den er på vej til at blive den mest dominerende i verden. 

Spredes lettere
I den indiske delstat Maharashtra er der fundet 16 tilfælde af Delta plus varianten. Det oplyste sundhedsminister Rajesh Bhushan på et pressemøde tirsdag. Han oplyste ydermere at Delta plus, også kendt som AY 1, spredes lettere, den binder sig lettere til lungernes celler og er muligvis resistent over for immunbehandlinger. 

Har kostet mange indere livet
Den nye Delta.plus-variant er i familie med den udbrudte Delta-variant, som blev identificeret sidste år i Indien. Det er Delta-variant der vurderes at have drevet den anden dødelige bølge af Covid-19 og den har netop kostet mange indere livet.

Annonce