Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nye symptomer på corona bekræftet

Sundhed

13/11/20 9:51

Theis

Et Sundhedspolitisk tidsskrift melder nu om nye corona-symptomer hos folk.

Det har efterhånden været længe kendt, at man ikke nødvendigvis har sluppet coronavirussen helt, selvom man ikke længere er smittet med virussen.

Mange mennesker har nemlig oplevet diverse symptomer efter, at de er blevet raske igen, og nu er der kommet endnu et symptom, som man kan opleve efter coronasmitte.

Det er Sundhedspolitisk tidsskrift der skriver, at personer der er smittet med coronavirus, kan opleve at få længerevarende hudproblemer. Det kan blandt andet være brændende eller kløende fornemmelser.

Brændende og kløende fornemmelse

“Symptomerne viser sig for eksempel som brændende og kløende fornemmelse, inflamationer, mørkeblå betændte områder og små godartede tumorer,” lyder det fra tidsskriftet.

Ifølge Sundhedspolitisk Tidsskrift kan personer opleve hudproblemer i flere måneder efter, at de har været smittet med covid-19, og det sker angiveligt ved flere personer, end man først forventede.

“Der er en undergruppe af patienter med covid-manifestationer på huden, der har langvarige covid-symptomer. Dette er især bemærkelsesværdigt for pernio eller frostknuder, og vi mener, at dette fænomen faktisk er underrapporteret i registreringsdatabasen, og således måske er endnu mere almindeligt, end som vi ser det i disse data,” lyder det fra Ester Freeman fra Massachusetts General Hospital i Boston.